Uzak (Distant) (2002)

Uzak (2002)Distant

Puan 7.9 / 10
Senin Puanın
Yönetmen
Dil
Türkçe
Ülke
Türkiye
Süre
110 dakika
188
3
548
273
Özet Fragman Beğenenler
oguzhanvarol profil fotoğrafı
oguzhanvarol
Film içinde insanın çiğliğini gösteren detaylar olduğu ve güzel işlendiği sürece filmi beğenmeden geçemiyorum.
error_outline
Eternity profil fotoğrafı
Eternity
Hala en sevdiğim Nbc filmi. Yalnızlık betimlemesini en iyi yapan işlerden, fonda guguk kuşu ve dalga sesleri ile en iyi müziği seçmiş Bilge.
Ben alıştım gerçi bu filmdeki türden bir yalnızlığa, aynı o fotoğrafçı gibi, canım sıkılınca denizi seyretmeye gittiğim sıradan bir hayatım var, ondan çekiyor olsa gerek ilgimi.
error_outline
melihkaya profil fotoğrafı
melihkaya
İlk 60dk civarı sıkılsamda sonlara doğru o sıkıcı olduğunu düşündüğüm sahnelerin anlam kazandığını görmek her şeyi sildi attı ve yerini güzel bir film izlediğini hissetme duygusuna bıraktı.
error_outline
slymndgn profil fotoğrafı
slymndgn
Evet insanı düşünmeye iten ve uzaklık kavramanın değişken olduğunu bize sorgulatan bir film olmuş..Onun dışında film görsel olarak sizi doyuruyor ama kurgu ve oyunculuklar için aynısını söylemek biraz zor Muzaffer Özdemir in oyunculuğu dışında bir oyunculuk yoktu filmde ve kurgu çok basit olmuş Nuri Bilgenin kurguyu en basit kullandığı filmdir hiç bir zaman bir Kış Uykusu veya Bir Zamanlar Anadoluda olamaz..
error_outline
EntelKarinca profil fotoğrafı
EntelKarinca
Film çok iyiydi. Eski İstanbul görüntülerini izleyince içim acıdı. Güzelim şehri mahvetmişiz ya
error_outline
Angelopoulos profil fotoğrafı
Angelopoulos
Türk sinemasının en önemli filmlerinden. Benim için ise her zaman ilk beşte yeri hazır.
error_outline
bernausanmaz profil fotoğrafı
bernausanmaz
filmde, yönetmenin anlatmak istediğini çok iyi bir dil ve görsellikle ifade etmesini bir kenara koyarsak -ki detaylarda gerçekten de harika göndermerler var ve sahnelerin yalınlığı içindeki doluluk tartışılamaz- 'yalnızlık' 'yabancılaşma' hatta 'yozlaşma' temalarının şehir ve taşra üzerinden bu kadar yüzelsel tartışılması ödüle giden en kısa yol gibi geliyor bana. Şu şehirde hepimiz çok yalnız ve yozlaşmış durumdayız ama taşralı hala insancıl duygularını koruyor yaklaşımı ile çekilen filmlerin ödül almasıyla oscarda özürlülerin hayatının anlatıldığı filmlerin ödül alması arasında fark yok benim için. Tabi film 2002 yapımı. ve yönetmenin her çektiği filmin bir öncekinden daha iyi olması detayını düşünürsek benim bu filmi bugün izleyerek eleştirmem benim ayıbım oluyor.
error_outline
Ricky.McFloyd profil fotoğrafı
Ricky.McFloyd
Filmi pek beğendğimi söyleyemeyeceğim. Nuri Bilge Ceylan'ın klasik tarzında bir film. Sıradan bir olayı konu alıyor film , Bir Zamanlar Anadolu'da filminde Yılmaz Erdoğan'ın da oyunculuğunun katkısıyla beğenmiştim sanıyorum, zira sonraki filmlerini pek beğenmedim. Kötü değil fakat sıkıcı. Bu filmde de oyunculukları o kadarda başarılı bulmadım.
error_outline
eskon profil fotoğrafı
eskon
bu filme getirilen ''adam iki saat yürüyor abi...'' eleştirisi daha doğrusu alayının gerçeklikle herhangi bir alakası yoktur
error_outline
MinDFoRCe profil fotoğrafı
MinDFoRCe
kasaba ve mayıs sıkıntısı filmlerindeki ana karakterleri 3. filminde de kullanıyor nuri bilge ceylan. bu sefer mekan ilk iki filmdeki gibi taşra değil kent. taşradan kopup gelen bir akrabasına iş bulması için bir süre yardım edip evini açıyor mustafa. tabi ev içi anlaşmazlıklar, kırda yaşayan gencin kent'teki uyumsuzluğu-yalnızlığı ve ümitsiz çabaları, kentin bazı bunalım noktaları ve mustafa'nın yabancılaşması güzel işlenmiş. her zamanki gibi durağan bir senaryo tabiki. bazıları için sıkılmadan izlemekte zorlanılacak, bazıları için ise gayet güzel bir film..aldığı ödülleri hak ediyor.
error_outline