Koyaanisqatsi (1982)Koyaanisqatsi: Life Out of Balance
Puan
Yeterli oy sayısına ulaşılamadı
Senin Puanın
Oyuncular
Yönetmen
Dil
Hopi
Ülke
ABD
Süre
86 dakika
Bhrpst
error_outline
O şehir hayatını izlerken bile yoruldum. İstanbul'dan taşınmaya karar verdiğim şu zamanda ilaç gibi geldi. Bir de ben ki Baraka ve Samsara'yı önüme gelene övmüş, önermiş birisi olarak bu belgeseli nasıl atladığımı anlamadım. Hadi cömert davranıp burdan da öneriyim,bu belgeseli beğendiyseniz Baraka'yı hemen şuan açın. Koyaanisqatsi'de üçlemeymiş zaten. Size de bana da iyi seyirler.
eminuk
error_outline
Hopi dilinde hızlı, düzensiz, değiştirilmesi gereken hayat anlamına geliyormuş Koyaanisqatsi.Sadece görüntüler ve müziklerden oluşan film bahsedildiği gibi Time Lapse tekniğiyle çekilmiş. Bu tekniğin ne anlama geldiğini,bu filmdeki gibi bir şaheser yaratabilmenin zorluğunu anlamak için film öncesinde Timelapseturkiye adlı siteden yardım alabilirsiniz. Zira bu tekniği tam olarak anlamadan "Ne var filmde, almış eline kamerayı çekmiş." minvalinde cümleler kurmanız kuvvetle muhtemel. Seçilen birbirinden güzel müzikler bana göre görüntülerin bir tık önünde. Tuylerim diken dikendi tüm film boyunca. Filmin vermek istediği mesaj, sonunda ekranda beliren yazılardan kolaylıkla anlaşılabilir. O yüzden tavsiyem filmin sonuna kadar mesaj alma kaygısı gütmeden kendinizi akışına bırakmanız.
Ubuntu
error_outline
Eridim, bittim. Kafa falan kalmadı. İnsanın yüzüne yüzüne çarpıyor içinde bulunduğu gerçeği ve gündelik hayatın gerçekten de deneyime çevrilemez bir noktaya gelişini. İnsanlık tarihini de özetliyor bir nevi. Philip Glass'ın müzikleri daha da dehşete düşürüyor insanı, içini kemiriyor. Hem sarhoş olup hem de ayık kafayla o sarhoş halinizi görmek istiyorsanız, kesinlikle doğru yerdesiniz. Ayrıca şu iki soruya da cevap bulabilirsiniz: Time Lapse nedir? Nasıl yapılır?
Tetsuo
error_outline
Beğeneceğimi tahmin ediyordum da; bu kadar etkileneceğimi ben de beklemiyordum. Muzikleriyle transa sokan, cekim teknigiyle yok artik dedirten film, begenmeyenlerinin eleştirisinin odak noktasi olan 'ne anlatıyor bu simdi, bombos goruntu coplugu' eleştirisinin de fersah fersah uzaginda dusunsel temelleri de saglam olan bir film. Muhtemelen time lapse tekniginin videodaki en yetkin bir kac temsilcisinden biri, belki de birincisi.