1408 (2007)

1408 (2007)

Puan 8.2 / 10
Senin Puanın
Etiketler Gerilim, Korkutan, Gizem
Yönetmen
Dil
İngilizce
Ülke
ABD
Süre
104 dakika
492
36
1874
214
serkan2335 profil fotoğrafı
serkan2335
Gerilim seven izleyiciler için ideal.8.0
error_outline
5 ay önce
umrant profil fotoğrafı
umrant
Uzun bir ara vermişken gerilim fimlerine, gözümden kaçan (yazık ki /iyi ki) bir Stephen King uyarlaması olduğunu gördüm.Açtım,izlemeye başladım.Başlar başlamaz her detayı her kelimesiyle ekrana kilitledi. John Cusack muazzam oynuyor,,ki zor sahneler var, dozu kaçarsa eğreti durabiecek türden.Yönetmen de inci gibi işlemiş filmi, güzel senaryoyu ,katletmemiş,parlatmış,coşturmuş.Lafın kısası gerim gerim gerilirken,iyi çekilen işten keyif alan manyaklar bilir,bir başkadır ,iyi gerilim filminden sonra hayat :)bu film de onlardan işte,tekrar izlenir.
error_outline
3 yıldan fazla önce
Ecemkayaa profil fotoğrafı
Ecemkayaa
çok gerilmesem de muazzam bi filmdi
error_outline
neredeyse 4 yıl önce
SonofGods profil fotoğrafı
SonofGods
Korku değil psikolojik gerilim. Farklı sonlar. Kafana göre hangisin seçersen. ben sörf işini seçtim :)
error_outline
yaklaşık 4 yıl önce
Aaisha profil fotoğrafı
Aaisha
Biri 2 biri 3 biri 4 alternatif son demiş. Velhasıl korkunç değil acayip karmaşık bir gerilim filmi olmuş. Tek başınıza karanlık bir odada izleyince ayrı bir keyifli. 2 ayrı sondan sonra bünyem kaldırmadı. Tüm sonları izleyenlere alkış?
error_outline
yaklaşık 5 yıl önce
kaptankaptanim profil fotoğrafı
kaptankaptanim
Gene bir takım dini zırvalıklarla (Cehennemin katları) ve klişelerle dolu bir gerilim filmi. Baştan söyleyeyim filmi beğenmedim. Yaratıcı hiçbir şey yoktu. Oyunculuklar fena değil; akıttı; izletti ama gerçek bir cehennem de yaşattı. Vicdanın ve pişmanlıkların, hayaletler ile hortlaklardan daha çok rahatsız ettiğini savunan bir film 1408 numaralı odanın aslında kaçamadığımız vicdanımız oluşu; 8+4+1+0= 13 ve buraya kendimizi hapsederek kaçmaya çalıştığımız anılar aslında hiç unutamadığımız parçalarımız; ama bunu keşke direk psikolojik evrelerle verseymiş. İşin içine hayaletler girince korkutan şey bu varlıklar oldu. Beklentimi karşılamadı. Kısacası sevmedim.
error_outline
6 yıldan fazla önce
.Morpheus profil fotoğrafı
.Morpheus
john Cusack'ın benim için en büyük rolünün olduğu psikolojik-gerilim filmi.Diğer korku filmlerine nazaran daha tehlikeli bir temposu vardır.Stephen King abimiz bu filmde Green Mile'den sonra ki en büyük parayı kaldırmıştır(Adam kitap dan değil,uyarlamalardan parayı kaldırıyor).Korkunun nereden geleceği son saniyeye kadar gizem içinde ,gerilim ise baştan sona kadar devam etmiş.İşin en sarsıcı tarafı ise negatifin yani kötülüğün geldiği yerin filmin sonun da bile tam aydınlanmaması olmuş.Cast akana kadar eldeki doneler sizi bir sonuca götürmeden,sadece soru işaretleri içinde bırakmış.Bu arada filmin alternatif 3 sonu vardır.Bunlar sinemada/DVD de gösterilen,Netfilix ve Amozon Prime de verilen ve en son da Bluray promo da verilen sonlardır.Hangisi hoşunuza giderse .:)
error_outline
7 yıldan fazla önce
dilber34 profil fotoğrafı
dilber34
açıklamayı yazan arkadaşa teşekkürler okumasaydım bilgim olmayacaktı filmin iki farklı sonla biter versiyonu var ayrı ayrı izlemeniz gerekiyor ben de anlamadım..
error_outline
yaklaşık 8 yıl önce
dorogaya profil fotoğrafı
dorogaya
Özeti yazan arkadaş, olayı yanlış anlamış sanırım :D
error_outline
yaklaşık 8 yıl önce
SuaY profil fotoğrafı
SuaY
Kafam çorba gibi oldu. Elinize sağlık harika bir çorba oldu. :D Olmuş olmuş.
error_outline
8 yıldan fazla önce
92mali profil fotoğrafı
92mali
Korku filmi değil,psikolojik gerilim filmi.Ancak korkutan sahneleri de var tabi :) Şahsen filmi beğendim,4 tane alternatif sonu olması da izleyiciyi tatmin ediyor,istediğini seçiyosun içinden :)
error_outline
neredeyse 9 yıl önce
alicancam profil fotoğrafı
alicancam
Film buram buram Stephen King kokuyor. Yani izlenir :)
error_outline
yaklaşık 9 yıl önce
copmasa profil fotoğrafı
copmasa
mükemmel ötesi
error_outline
9 yıldan fazla önce
furkandr profil fotoğrafı
furkandr
harika bir gerilim filmi
error_outline
9 yıldan fazla önce
TAGUT profil fotoğrafı
TAGUT
Kesinlikle izle sıkılmazsın ;)
error_outline
yaklaşık 10 yıl önce